Boendestödjare 50-75%

Boendestödjare 50-75%

Boendestödjare 50-75% till Sundsgården

Sundsgårdens folkhögskola grundades 1938 och ligger naturskönt med utsikt över Öresund. Vi är en av Sveriges större folkhögskolor med över 300 kursdeltagare, varav ett 70-tal bor på skolans internat. Sedan drygt 30 år driver vi även en välrenommerad Hotell- & Konferensanläggning. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt.

Vi söker nu en boendestödjare till vårt stödboende. Här bor ett 15-tal unga vuxna som studerar på skolan och som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så som Aspergers syndrom eller annat autismspektrumtillstånd (AST) och/eller har behov av stöd av andra orsaker.

Arbetsuppgifter

Som boendestödjare ger du stöd och hjälp till självhjälp i stödboendet. I boendet sätter vi tillsammans med kursdeltagaren tydliga mål så att denne kan få hjälp att utvecklas och få strategier för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt efter sina förutsättningar och sin förmåga. Det gäller allt från vardagliga sysslor, till fritidsaktiviteter och andra gemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. 

Utbildning i MI, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik samt B-körkort är meriterande.


Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, gärna Aspergers syndrom, Autism eller högfungerande Autism. 


Det är viktigt att du är bra på att samarbeta, är lugn, flexibel, har stort tålamod, gillar utmaningar, har en positiv livssyn och ser möjligheter i varje individ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet innefattar dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.

OmfattningVisstidsanställning med omfattning 50-75% (efter överenskommelse)

Arbetstider: Eftermiddags-, kvälls- och viss lördagstjänstgöring.

Tillträde: snarast t o m 2023-06-10

Ansökan

Du är välkommen med din ansökan snarast, dock senast 18 september 2022. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan till: jobb@sundsgarden.se Märk ansökan: Boendestödjare. Vi tar enbart emot ansökningar via mail.

 Vi har kollektivavtal med Kommunal.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

Pia Weimark, Internatföreståndare, 042-193810, pia.weimark@sundsgarden.se

Anna Cronberg, Bitr. rektor & HR-ansvarig, 042–193859, anna.cronberg@sundsgarden.se

Facklig representant (Kommunal): Anna Rohman anna.rohman@sundsgarden.se

Publicerad: 2022-08-26

Skriv ut

Dela sida

Nyheter