Läkande skrivande

Läkande skrivande

Kursdatum: 7-11 augusti

Läkande skrivande – det skrivna ordets kraft och möjligheter

23-05-30
Obs! Kursen är fulltecknad men vi tar emot reserver.


Att skriva uttrycksfullt är en resa, som innebär djupt lyssnande. Det finns många fördelar som en djup och kraftfull skrivpraktik kan medföra, som vi ägnar oss åt i denna form av skrivande, och som har många namn: läkande, helande, reflekterande, terapeutiskt, expressivt eller uttrycksfullt skrivande. Hur vi genom olika tillvägagångsätt kan komma åt, undersöka och släppa det innersta jaget fritt, för att få tillgång till de djupaste sanningarna och insikterna och där skrivandet kan bli en vän och ett verktyg på vägen framåt.

Vi provar på olika skrivövningar och samtalar om upplevelsen av att skriva, där fokus ligger på efterreflektionsskrivning, vad som uppkom ur skrivandet och hur det kändes.  Här är processen det centrala och inte resultatet, och där vi utforskar det skrivna ordets kraft och läkande möjligheter.

Denna skrivprocess kan också handla om att bli bevittnad och bekräftad i grupp. Det kan finnas fördelar med att dela den reflekterande skrivprocessen i grupp, då det goda samtalet och skrivande av detta slag hör ihop, som kan stärka och lyfta oss i processen. 

Det ställs inga krav på förkunskaper. Ta gärna med egen dator.

Kursledaren: Emelie Hill Dittmer är skrivpedagog, frilansjournalist och författare. Emelie har under åren undervisat hundratals människor i läkande skrivande, både i England och Sverige, i grupp och individuell handledning, däribland Österlens folkhögskola. 

Hösten 2021 debuterade hon med fackboken Skriv för att läka – en guide i reflekterande skrivande på Lassbo förlag. Hon har även medverkat som gästskribent i de amerikanska guideböckerna The Great Book of Journaling – How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose (Mango Publishing 2022) och Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing (Routledge 2021) samt antologin När mammor dör (Ordberoende förlag 2020)

För mer info om Emelie Hill Dittmer: emeliehdittmer.com

Kostnad: 5 445 kr för kost och logi (endast måltider 2 950 kr).


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Hanna Karlsson

Skriv ut

Dela sida

Alla våra sommarkurser