Internat

Internat

Internatet och fritiden är en viktig del av din tid på folkhögskola. På Sundsgårdens folkhögskola bor runt 70 studerande från alla våra olika utbildningar. På internatet erbjuds du en trygg tillvaro på ett eget rum, men även med tillgång till gemensamma utrymmen och möjligheter att finna vänner för livet. Sundsgården ligger i en fantastisk miljö med havet ett stenkast bort och Helsingborg bara några minuter bort med buss.

Praktiskt om boende på internatet

Samtliga våra rum är möblerade med säng/madrass, sängbord, skrivbord, stol, garderob och skrivbordslampa. I vissa av rummen finns även en fåtölj. I anslutning till ditt rum finns kök, allrum, tvättstuga och givetvis tillgång till trådlöst bredband. Köken är utrustade med grytor, stekjärn, köksbestick, spis, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffebryggare.

Utrustning som sängöverkast, täcke, kudde, lakan, badlakan, kökshanddukar, porslin och bestick skall du själv ta med. För att göra ditt boende lite mer personligt kan du ta med egna mattor, prydnadssaker, krukväxter och affischer som kan sättas upp med häftmassa.

Bostadsbidrag
Läs här om bostadsbidrag på Försäkringskassan:

Drogfritt
Sundsgården erbjuder ett drogfritt boende. Vi vill värna de som av olika anledning inte vill komma i kontakt med alkohol och droger.

Boendestöd
Skolan erbjuder också stöd i boendet för den som behöver det.

Hyreskontrakt

Här nedan finns ett hyreskontrakt för kommande läsår. Du kan ladda ner det för att ta del av aktuell information gällande ordningsföreskrifter och hyresvillkor om boendet på skolan. När du kommer till skolan i augusti, får du skriva under aktuellt hyreskontrakt. Kontraktet börjar gälla från höstterminens start, vad gäller uppsägningstider. Lämnar du återbud före höstterminens start, behöver du inte betala för någon uppsägningstid.

Sundsgården standardhyresavtal

Våra internat

UGGLEBO
8 st enkelrum med egen dusch och toalett.
7 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

GLUMSLÖV
17 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

VILLAN
10 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

RADHUSEN
18 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Pia Weimark
  • Internatföreståndare
  • 042-19 38 10, 0720-19 38 10
  • Skicka mail

Skriv ut

Dela sida