Profilkurser

Profilkurser

En profilkurs är en kurs där man fokuserar på ett speciellt ämne eller område. Här studerar man inte de allmänna ämnen som ger behörigheter till högskolan.

På Sundsgårdens folkhögskola finns två estetiska profilkurser för dig som vill utbilda dig inom teater och musik. Utbildningarna ger dig tid och möjlighet att fokusera på ditt intresse och utvecklas inom det.

Här finns kurs för dig som är 55 år eller äldre och som vill fortsätta lära och utvecklas, kurs för dig med afasi samt kurs om att leva hållbart.

När du avslutat en profilkurs får du ett intyg som styrker att du gått kursen.

Profilkurs med olika inriktningar

Musik

En musikutbildning för dig som vill förbereda dig för vidare musikstudier på musikhögskola eller annan högre musikutbildning. Kursen erbjuder inriktningarna Jazz -improvisation, Klassisk musik, Kyrkomusik, Arrangering/komposition, Kördirigering samt Musik- och ljudproduktion….

Läs mer

Profilkurs

Seniorakademin 55+ Två dagar i veckan

Kursen vänder sig till dig som är 55 år eller äldre och vill fortsätta lära och utvecklas. Vi vänder oss till dig som är arbetsfri, har pension och är nyfiken på ett nytt skede i livet….

Läs mer

Sundsgårdens Teaterutbildningar

Teater

Sundsgårdens skolscen Teaterutbildningen på Sundsgården är sprungen ur Communitykulturen. 1985 startades en teaterförening på Sundsgården inspirerad av Communityteater i England….

Läs mer

Profilkurs

Afasilinjen

Afasilinjen är för dig som har afasi efter stroke. Här arbetar vi aktivt med att tala, lyssna, läsa och skriva. Språklig träning varvas med friskvård, kreativitet och matematik. I höst på semi-distans…

Läs mer