Vårt ansvar
Inkluderingsarbete
Inkludering och likabehandling är centrala värden för Sundsgårdens folkhögskola. Det är något vi jobbar med dagligen. Just nu jobbar vi extra aktivt med dessa frågor genom projektet Agenda 2030.
Arbetsmiljö, miljöarbete, rättvis handel och internationella frågor
Sundsgårdens kristna värdegrund innebär bland annat, för oss, att varje människa har ansvar för en hållbar utveckling och att vår relation till varandra och omvärlden är central. Därför vill vi som skola ta vårt ansvar för en hållbar värld så väl ekonomiskt som socialt och miljömässigt.
Arbetsmiljö
Sundsgården strävar efter att vår personal ska känna stolthet och glädje över vår arbetsplats. Vi vill att du som arbetar här ska känna att du kan påverka din situation och du är beredd att ta ett stort ansvar för hela arbetsplatsens utveckling. Vi erbjuder en arbetsplats med mycket tillfällen till gemenskap på och utanför jobbet.
Vi följer givetvis gällande arbetslagar och har genom Arbetsgivaralliansen kollektivavtal med Förbundet folkhögskollärarna, Kommunal och Vision.
Miljöarbete
Vi arbetar ständigt för att öka andelen kravmärkta produkter i vårt kök och i vår städavdelning. Vi ser kontinuerligt över vår energiförbrukning och arbetar med ständiga förbättringar för att minska vår användning av resurser och att använda så miljövänliga metoder som möjligt.
Vi följer upp vårt miljöarbete genom Green Key.
Rättvis handel
För att nå en hållbar värld socialt och ekonomiskt så vill vi köpa varor och tjänster som är producerade under schysta villkor. Vi arbetar ständigt med att öka andelen rättvisemärkta produkter. Idag serverar vi rättvisemärkt kaffe och frukt.
Årligen deltar vi i Fairtrade Challenge för att uppmärksamma vikten av rättvis handel.
Internationella frågor
Sundsgården har sedan starten engagerat sig i frågor som rör omvärlden. Under andra världskriget upplät vi plats åt flyktingar som kom med de vita bussarna. På skolan har det alltid, tillsammans med skolans Kamratförbund, samlats in pengar för välgörande ändamål såväl i Sverige som utomlands. EU-projekt och utbyten har alltid varit en annan viktig del av vårt arbete. Vi tar varje år emot en eller ett par volontärer från Europa och våra linjer har utbyten med länder både i och utanför Europa.