SMF Studiemotiverande folkhögskolekurs

SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

Kursen vänder sig till dig som är arbetslös och saknar formell gymnasiekompetens. Du får prova på att studera på folkhögskola under tre månaders tid. Många som börjar på SMF på Sundsgården fortsätter efter dessa tre månader på våra långa kurser där målet är att klara av motsvarande gymnasiekompetens och få grundläggande behörighet för högskolestudier. En del går vidare till jobb eller fortsatta studier på annat håll. Du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen så kontakta din handläggare där eller Sara Thim (kursföreståndare) som hjälper dig med din ansökan.


Ansökan och Kursstart 2021

Kontakta kursföreståndaren för mer information


Syftet är att underlätta och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb. Om du efter avslutad SMF-kurs vill fortsätta på folkhögskola finns det till exempel Allmän kurs som motsvarar grund- eller gymnasieskolans studienivå. Kursen ska underlätta för dig att påbörja eller återgå till reguljär utbildning. Studiebesök på arbetsmarknaden kan motivera till att studera och du får träna studieteknik med fokus på kärnämnen.


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Sara Thim

Lana som är ansvarig för Sundsgårdens uppdragsutbildningar och kursföreståndare på SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs) beskriver kort utbildningen.

Skriv ut

Dela sida

Övriga kurser