SMF Studiemotiverande folkhögskolekurs

SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

Missade du en del av gymnasiet, eller grundskola och saknar fullständiga betyg?
Behöver du hitta motivationen och inspirationen mot en ny framtid?
Är du kanske osäker på om du verkligen vill och kan?
Vill du bara testa hur det är att plugga igen?
Har du bestämt dig och vill öva upp din studieteknik?
Behöver du stöd och vägledningshjälp för att hitta en framtid?

Studiebesök
För att boka studiebesök så kontakta kursansvarig. Här kommer du att få mer information om SMF och vad det innebär att studera på en folkhögskola. Boka gärna en plats, antingen direkt till mig eller via din handläggare på Arbetsförmedlingen.


Kursens mål

Målet med kursen är att du ska hitta motivationen, se nya möjligheter och nå dina mål. Detta tror vi att du gör genom att du vågar testa dina idéer och göra egna aktiva val. Sammantaget kommer kursen att erbjuda dig de verktyg som behövs för att ta dig närmare ditt mål och leda dig själv mot en önskad framtid.

Kursinnehåll

Du får prova på hur det är att studera på folkhögskola och vi jobbar i mindre grupper. Fokus ligger på att väcka motivationen och lusten till att lära och du bestämmer själv och tillsammans med dina studiekamrater en del av kursinnehållet.

Vi varvar teoretiska studier med kreativ verksamhet med fokus på hälsobegreppet. Vi gör också en del studiebesök och utflykter. I kursen ingår även individuell studie- och yrkesvägledning. 

Vad händer efteråt?

När kursen är slut har vi tillsammans arbetat fram en hållbar plan för din framtid. Den innehåller ett par alternativa vägval. Du kan läsa vidare, antingen hos oss eller på någon annan vuxenutbildning. På vår allmänna kurs kan du skaffa dig behörighet till vidare studier. Du kan också välja att söka arbete eller göra praktik för att få mer kunskap om olika yrken.

Övrig information

  • Kursen är kostnadsfri. Du söker kursen via din handläggare på arbetsförmedlingen och du studerar på ditt aktivitetsstöd.
  • Vi betalar dina resekostnader i form av ett busskort till och från skolan.
  • Kursen omfattar heltidsstudier (20 timmar per vecka) i 13 veckor
  • Åldersgräns är 16 år och uppåt

Vill du börja hos oss, kontakta din handläggare på arbetsförmedlingen för att få ett startdatum och vill du veta mer om kursen så kontakta kursansvarig.  


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Anna Elbing

Sara som är ansvarig för Sundsgårdens uppdragsutbildningar och kursföreståndare på SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs) beskriver kort utbildningen.

Skriv ut

Dela sida

Övriga kurser inklusive samverkanskurser