Kostnader

Kostnader

Undervisningen på Sundsgårdens Folkhögskola är kostnadsfri. Däremot tillkommer kostnader för t ex litteratur, studieresor, mat och logi.

Internatavgift

På Sundsgården finns lite olika standard på boendet och därmed olika priser. Priset inkluderar frukost, lunch och logi. Kvällsmat som take-away kan köpas under veckorna för en billig peng.  

Kostnad för boendet är:

  • Rum med egen dusch/wc: 5 640 kr per månad.
  • Rum med dusch/wc i korridor: 5 200 kr per månad.
  • Delat rum: 4 430 kr per månad.

Kostnaderna för internatelever betalas per månad i förskott. Höstterminen är 4 månader och vårterminen 5 månader.

Läs här om bostadsbidrag på Försäkringskassan:

Externatavgift och måltider

För dig som inte bor på skolan utgår en avgift för att täcka kostnader för matsal, kaffe eller te under dagen, tidningar/tidskrifter, datorprogram, försäkringar, kulturaktiviteter och ett antal gemensamma måltider för samtliga studerande, exempelvis julbord. För övriga måltider kan du lösa abonnemang för hela terminen eller köpa enstaka kuponger. För dig som bor på skolan ingår detta i internatavgiften.

  • Externatavgiften är 1350 kr per termin
  • Lunchabonnemang kostar 1285 kr per månad. 
  • Enstaka lunchkuponger kostar 79 kr. Häfte om 10 st: 750 kr.

Övriga kostnader

Utöver internatavgift eller externatavgift tillkommer kostnader för läromedel, undervisningsmaterial och övrigt som studieresor med mera. Summan varierar mellan kurserna på grund av helt olika kursupplägg. Från 1480-3220 kr per termin (se respektive kurs sida). Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar.

Dator
Det är möjligt att hyra en bärbar dator på skolan för 270 kr/mån. 

Skriv ut

Dela sida

Skriv ut

Dela sida