Teaterpedagog till Sundsgårdens folkhögskolas Skådespelarlinje

Teaterpedagog till Sundsgårdens folkhögskolas Skådespelarlinje

Sundsgården är en av Sveriges största folkhögskolor, med en omfattande vuxenutbildning med olika utbildningar inom allmän kurs, särskild kurs, yrkesutbildningar, samt kortkurser och uppdragsutbildningar. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Varje medarbetare delar Sundsgårdens värdegrund om alla människors lika värde och jobbar i enlighet med våra ledstjärnorinkludera, visa tillit, utmana och respektera. 

Sundsgårdens folkhögskola är en mötesplats för unga vuxna. Här kan deltagarna växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för sin passion och för ett ökat samhällsengagemang. För oss är det viktigt att våra deltagare lär känna sig själva och utvecklas i mötet med andra. 

På våra teaterlinjer vill vi ge deltagarna en gedigen och grundlig utbildning och genom teatern bidra till att tydliggöra människors egna berättelser om livet och samhället. Utbildningen har ett stort fokus på det praktiska, learning by doing, men även teoretiska inslag. I Teater för mig och Turnéåret jobbar vi utifrån Devising och inspireras mycket av begreppet communitykultur. Vår Skådespelarkurs är en grundläggande yrkesförberedande utbildning där du med övriga arbetslaget förbereder deltagarna för högre studier eller arbete. Vi tror att teater är en spegling av samhället men också en påverkansfaktor vilket är en viktig aspekt för oss. Det kollektiva förlopp som teater skapar bidrar till en förståelse för varandra, för demokratiska processer och ett socialt hållbart samhälle. 

Vi söker dig som har relevant utbildning inom pedagogik och teater och känner till de metoder vi arbetar med. Vi vill gärna att du har erfarenhet inom devising, communitykultur eller liknande, då du tillsammans med de andra ämneslärarna och de studerande i Turnéåretkommer att ha ansvar för att ta fram en föreställning som ska ut på Sverigeturné. Som person är du prestigelös, flexibel och lösningsfokuserad. Har du ämneskunskaper i clown och/eller improvisation är detta meriterande. Likaså om du kan undervisa mer djupgående i en specifik skådespelarteknik. Du bör även har grundläggande kunskaper i grupputveckling och motiverande samtal. Du kommer undervisa i grundläggande skådespelarträning med fokus på rörelse, fysisk teater, karaktärs- och textanalys. Stor del av tjänsten innefattar föreställningsarbete med framtagning av manus och regi. Utöver din yrkeskunskap kräver tjänsten att du är inkännande och serviceminded, både mot kollegor och de studerande. Erfarenhet inom NPF är meriterande. Vi ser gärna att du kan använda kreativitet för lektioner i självutveckling. 

Du kommer att dela kursföreståndarskapet med nuvarande kursföreståndare och där leda teaterarbetslaget. 

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsvariation, ålder och kulturell bakgrund. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten och vill att varje medarbetare ska känna stolthet och glädje över sin arbetsplats. Vi uppmuntrar till egna initiativ och erbjuder kompetensutveckling efter behov. Du som arbetar här ska känna att du kan påverka din situation och att du är beredd att bidra till hela arbetsplatsens utveckling. Sundsgårdens personal värnar alltid ett professionellt bemötande. 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@sundsgarden.se Sista ansökningsdag är 15 maj 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Anställningsform 

Vikariat med en omfattning om 80–100% med delat kursföreståndarskap under läsåret 2023/2024, med möjlighet till tillsvidareanställning. Arbete under kvällar och helger förekommer. 

Tillträde 

7 augusti 2023, eller efter överenskommelse.

För mer information, kontakta:
Anneli Appelskog, rektor, 042-19 38 05 eller anneli.appelskog@sundsgarden.se
Anna Cronberg, studierektor och HR-ansvarig, 042-19 38 59 eller anna cronberg@sundsgarden.se
Tobias Kralmark, kursföreståndare teater, 042-19 38 64 eller tobias.kralmark@sundsgarden.se

Publicerad: 2023-04-26

Skriv ut

Dela sida

Nyheter