Vi söker lärare till vår Vård- och omsorgsutbildning

Vi söker lärare till vår Vård- och omsorgsutbildning

Sundsgårdens folkhögskola ligger i ett naturskönt områdemed utsikt över Öresund ochär en av Sveriges största folkhögskolor. Här finns vuxenutbildning med 17 olika linjer inom allmän kurs, särskild kurs, yrkesutbildningar, kortkurser och uppdragsutbildningar. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Varje medarbetare delar Sundsgårdens värdegrund, om alla människors lika värde och jobbar i enlighet med våra ledstjärnor: inkludera, visa tillit, utmana och respektera.

Våra utbildningar följer i hög grad utvecklingen i samhället och på arbetsmarknaden, varför vi startat en vård och omsorgsutbildning. Vi söker nu en behörig vårdlärare,som vill vara med och utbilda morgondagens vårdpersonal inom både privat och offentlig sektor. Vår utbildning präglas av en nära koppling till yrkeslivet där teoretiska vårdämnen varvas med praktiska moment. Undervisningen skall ta fasta på de studerandes tidigare erfarenheter, och du kommer att hjälpa dem vidare mot sina uppsatta mål. Som vårdlärare spelar du en mycket viktig roll i vår organisation, då en yrkesutbildning ofta är nyckeln till arbetsmarknaden för våra kursdeltagare. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån styrdokument och de studerandes behov.

Du är utbildad yrkeslärare med behörighet att undervisa i flertalet förekommande kurser inom vård och omsorg. Vi ser det som meriterande om du är leg.sjuksköterska. Du får gärna ha erfarenhet av undervisning av deltagare med annat modersmål än svenska. Har du dessutom arbetat med språkombudsutbildningar och/eller handledarutbildningar ser vi det som en merit.

Vi förutsätter att du hanterar Officepaketet och har erfarenhet av webbaserat informationsverktyg, i vårt fall Schoolsoft. Du kommer att arbeta självständigt men i nära samarbete med kursföreståndare och skolledning. Vidare förutsätter vi att du använder digitala hjälpmedel i undervisningen.

Utöver din yrkeskunskap kräver tjänsten att du är inkännande och serviceminded, både mot kolleger och de studerande, att du ser möjligheter och lösningar både för den enskilde kursdeltagaren och för verksamheten i stort. Vi förutsätter att du kan organisera och planera din tid samt att du motiveras av att stödja och leda människor med tålamod, engagemang och god människokännedom.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten och vill att varje medarbetare ska känna stolthet och glädje över sin arbetsplats. Vi vill att du som arbetar här ska känna att du kan påverka din situation och att du är beredd att bidra till hela arbetsplatsens utveckling. Sundsgårdens personal värnar alltid ett professionellt bemötande.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 23 juli 2021. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@sundsgarden.seUrval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Anställningsform
Visstidsanställning 80% läsåret 2021/22, med möjlighet till förlängning.

Tillträde
9 augusti 2021, eller efter överenskommelse.

För mer information, kontakta:
Elna Nilsson, kursföreståndare Vård och omsorg,042-19 38 20, elna.nilsson@sundsgarden.se
Anneli Appelskog, rektor, 042-19 38 05, anneli.appelskog@sundsgarden.se

Publicerad: 2021-06-23

Skriv ut

Dela sida

Nyheter