Ekonomi- och fastighetschef

Ekonomi- och fastighetschef

Sundsgårdens folkhögskola grundades 1938 och ligger naturskönt med hänförande utsikt över Öresund. Vi är en av Sveriges större folkhögskolor med över 300 kursdeltagare, varav ett 70-tal bor på skolans internat. Sedan drygt 30 år driver vi även en Hotell- & Konferens-anläggning, med ett tiotal konferenslokaler och 90 hotellrum. Totalt omfattar anläggningen 12 000 kvm fastigheter. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt.

Vår nuvarande chef slutar till sommaren och vi söker därför en ny som tillsammans med ledning och medarbetare vill fortsätta den positiva och spännande utvecklingsfas som Sundsgården befinner sig i. Är du intresserad av att arbeta i ett brett uppdrag fullt av möjligheter, på en dynamisk arbetsplats som rymmer såväl vuxenutbildning och internatboende som en välrenommerad hotell- och konferensanläggning? Då kan du vara rätt person hos oss! 

Skolan leds av rektor & VD och du rapporterar till denna. Du ingår i ledningsgruppen som totalt består av fyra chefer. I rollen ingår att driva dina ansvarsområden, och att brett stödja verksamhetens ledning inom dessa. 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du har huvudsakligen tre ansvarsområden: ekonomi-, fastighets- och IT-ansvar.

Ekonomiansvaret innefattar arbete med budget och prognoser, redovisning, bokslut, uppföljning, kapitalförvaltning och försäkringar. Du är ansvarig för den ekonomiska redovisningen och för redovisningar till myndigheter och bidragsgivande instanser. Du är också övergripande ansvarig för löneadministrationen. Du är föredragande av ekonomin vid styrelsemöten.

fastighetsansvaret ingår både förvaltning, underhåll och utveckling av fastigheter och lokaler, avtalsbevakning, och ansvar för projektering och upphandling vid renoveringar. 

Sundsgården har en IT-avdelning som servar både den pedagogiska verksamheten och Hotell & konferens, och du har samordningsansvar för denna. Du ansvarar också för utveckling av de administrativa systemen. 

Du har personal- och arbetsledningsansvar för medarbetare inom ekonomisk administration, vaktmästeri och IT-enhet, totalt ca 7 personer

Du är en del av det strategiska arbetet och får tillsammans med ledningsgruppen vara med i ett stimulerande utvecklingsarbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 

  • En för anställningen relevant akademisk utbildning inom ekonomi.
  • Tidigare erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsstyrning, samt ekonomiansvar på ledningsnivå. Ledarskapsutbildning är meriterande.
  • Erfarenhet av fastighetsförvaltning, underhålls- och renoveringsarbete samt projektering är meriterande.
  • God digital kompetens och intresse för att driva fortsatt digital utveckling är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta på folkhögskola eller inom folkbildning är meriterande, alternativt motsvarande erfarenhet från offentlig organisation.

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att planera, prioritera samt organisera processer inom uppdraget. Du driver dina områden och är uthållig, och vi ser också att du är utvecklingsinriktad och lösningsorienterad. Du kan omfatta och analysera helheten i verksamheten, samtidigt som du är noggrann i det lilla, och du kan samarbeta på ett förtroendefullt sätt såväl internt som externt. 

Som ledare har du förmågan att motivera och skapa delaktighet inom din personalgrupp så att dina medarbetare ges förutsättningar att bidra till att skolan fortsätter att vara en effektiv och välskött organisation. 

För oss är det viktigt att du förstår folkbildningens syfte och värdegrund, och att du delar den kristna värdegrund som Sundsgården vilar på, och som tydligt beskrivs på vår hemsida. 

Omfattning
Tillsvidaretjänst med en omfattning på 100%. Provanställning 6 mån.

Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 15 april. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan till: jobb@sundsgarden.se Märk ansökan: Ekonomi- och fastighetschef

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Anneli Appelskog, Rektor, 042–193805,  anneli.appelskog@sundsgarden.se
Annika Holmberg, Hotell- och konferenschef, 042-193816, annika.holmberg@sundsgarden.se

Publicerad: 2023-03-02

Skriv ut

Dela sida

Nyheter