Hitta balans vid stressrelaterad ohälsa – distanskurs

Hitta balans vid stressrelaterad ohälsa

Kostnadsfri, distanskurs

Kursanordnare: Sundsgårdens Folkhögskola
Kursdatum: 2020-01-27 – 2020-06-05
Deltagarens arbetsinsats: 100% (ca 20 h/ vecka)
Sista ansökningsdatum: Löpande antagning, sök tidigt!
Kursledare: Petra Pihl, e-post: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, telefon: 070-255 23 16.
Varmt välkommen att höra av dig!
Målgrupp: Vill du hitta balans och rätt fokus som tar dig framåt vid stressrelaterad ohälsa? Då är det här kursen för dig!

Kursbeskrivning:

Lär dig förstå vad som händer i kroppen vid stress, träna och utveckla din mentala ergonomi. Lär dig hitta och fylla på med det som ger energi och välj bort det du inte behöver. Bygg medvetenhet och styrka för kommande vardag och utmaningar. Stegvis går vi igenom olika livsfaktorer som omger och påverkar dig på negativa eller positiva sätt i vardagen, övar på att hitta balans och livskvalité och finjusterar med praktiska uppgifter med avseende på ditt välmående. En kurs med fokus på Dig och ditt mående!

Kursen bygger på självreflektion med praktiska övningar i vardagen. Genom frågor lotsas du framåt uppgift för uppgift med tid för återkoppling, feedback och utbyte från deltagare i liknande situation.

Ur kursinnehållet

  • Var är du nu och vart är du på väg? (inkl. stresstest)
  • Hjärnan och kroppens beteende vid stress.
  • Hitta fokus och optimal balans för hjärnans funktion..
  • Identifiera och förstärk dina styrkor och energifaktorer.
  • Identifiera och välj bort dina energitjuvar.
  • Lär känna din stress och bli kompis med den.
  • Schemalägg och hitta rutiner.
  • Observera förändring och ta kontrollen

Efter genomförd kurs har deltagaren fått konkreta verktyg att använda i sin vardag för att uppnå hållbar balans i sitt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.

Citat från tidigare deltagare:

”Jag märker enorm skillnad på mig själv i mina stressnivåer och förmågan att fokusera. Jag är lugnare och(!) mer produktiv – världens bästa!” – ”Jag har lärt mig att se på min tillvaro på ett helt nytt sätt. Jag har fått ovärderliga verktyg att underlätta min vardag.” – ”Jag har fått ett otroligt lugn i kroppen. Jag gör nu samma saker som jag gjorde före kursen, men på ett mycket smartare sätt! Jag är såå nöjd!”

Upplägg

Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker helt på distans via deltagarens egen dator och utbildningsprogrammet FirstClass. Programmet är gratis och deltagaren får all information den behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar.

Kostnader

Inga (kursen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad för 100%)

Anmälan

Ansök genom att kontakta kursledaren för vidare dialog och instruktion:
Petra Pihl, e-post: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, telefon: 070-255 23 16.


Skriv ut

Dela sida

Skriv ut

Dela sida

Övriga kurser