Steg 1 – Gymnasienivå

Allmän kurs Steg 1

Kursen vänder sig till dig som ska börja studier motsvarande gymnasiet, eller som studerat mindre än ett år på gymnasienivå. På kursen arbetar vi mycket med att uppnå behörigheter i de gymnasie-gemensamma ämnena, framförallt svenska, engelska och matematik. Vi studerar också samhällsorienterande ämnen (SO) och naturkunskap. Du får också möjlighet att göra ett tillval. Efter kursen kan du antingen fortsätta på högre nivåer så att du kan uppnå behörighet för högskola eller yrkeshögskola, eller kan du söka en gymnasial yrkesutbildning.

Tillval

Du har möjlighet att göra ett tillval inom utbildningen. Tillvalen kan variera från år till år, under 2021/22 erbjuder vi följande tillval:

Service: Är du nyfiken på olika serviceyrken? Här får du prova på arbete inom olika serviceyrken, både i teori och praktik.

Körkort: Här får du möjlighet att läsa in körkortsteorin på skoltid. Skolan samarbetar med en körskola där körlektioner kan bokas.

IT: Grundläggande programmering för dig som siktar på ett yrke inom dataprogrammering, vi varvar teori med praktik.

Kostnader/avgift

Du förväntas ha egen dator. Det är möjligt att hyra dator på skolan för 250 kr/mån. Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor mm i samband med studiebesök samt kursmaterial 1325 kr per termin.
Kostnad för internat- och externatavgift tillkommer, läs mer här:  

Studiemedel (CSN)

Kursen berättigar till bidrag/lån från CSN. Du tar själv kontakt med CSN.
Läs mer här!

Kurstid och ansökan

Kurstiden är 1 år.

Ansök senast 13 juni (15 dec om det öppnas upp för antagning till våren). Antagning görs efter ansökningstidens utgång och därefter fortlöpande.


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Helene Franzén

Helene som är kursföreståndare på Steg ett beskriver kort utbildningen.

Skriv ut

Dela sida

Allmän kurs - behörighetsgivande