Steg 1 – Gymnasienivå

Allmän kurs Steg 1

Kursen vänder sig till dig som ska påbörja studier motsvarande gymnasiet, eller som studerat mindre än ett år på gymnasienivå. På kursen arbetar vi mycket med att uppnå behörigheter i de gymnasie-gemensamma ämnena, framförallt svenska, engelska och matematik. Vi studerar också SO-ämnen, naturkunskap och du har möjlighet att göra ett tillval. Efter kursen kan du antingen fortsätta på högre nivåer så att du kan uppnå behörighet för högskola eller yrkeshögskola, eller kan söka en gymnasial yrkesutbildning.

Tillval

Du har möjlighet att göra ett tillval inom utbildningen. Tillvalen kan variera från år till år, under 2020/21 erbjuder vi följande tillval:

Hållbarhet: Tema hållbart blir mer och mer aktuellt i samhället både på en lokal och global nivå. Vi tar utgångspunkt i FN:s klimatmål inom Agenda 2030 och får lära oss mer om ett hållbart liv.

Service: Är du nyfiken på olika serviceyrken? Här får du prova på arbete inom olika serviceyrken, både i teori och praktik.

Körkort: Här får du möjlighet att läsa in körkortsteorin på skoltid. Skolan samarbetar med en körskola där körlektioner kan bokas.

IT: Grundläggande programmering för dig som siktar på ett yrke inom dataprogrammering, vi varvar teori med praktik.

Kostnader/avgift

Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor mm i samband med studiebesök samt kursmaterial 1325 kr per termin.
Kostnad för internat- och externatavgift tillkommer, läs mer här:  

Studiemedel (CSN)

Kursen berättigar till bidrag/lån från CSN. Du tar själv kontakt med CSN.
Läs mer här!

Kurstid och ansökan

Kurstiden är 1 år.

Ansök senast 31 maj (15 dec om det öppnas upp för antagning till våren). Antagning görs efter ansökningstidens utgång och därefter fortlöpande.


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Helene Franzén
Patrik Johansson
Patrik Johansson

Helene som är kursföreståndare på Steg ett beskriver kort utbildningen.

Skriv ut

Dela sida

Behörighetsgivande kurser