Grunden – Grundskolenivå

Gymnasie- och yrkesförberedande kurs

Grunden är för dig som vill få behörighet motsvarande svensk grundskolekompetens. Det är en kurs som hjälper dig att komma igång med studierna så att du sedan ska kunna läsa vidare på motsvarande gymnasienivå, eller yrkesutbildning. Du finns i en trygg miljö där vi arbetar både enskilt och i grupp. Vi deltar i temadagar och gemensamma samlingar tillsammans med de andra deltagarna på skolan. 

Mål och behörighet

Målet är att du ska få de kunskaper och färdigheter du behöver för att studera vidare på gymnasienivå. När du blivit godkänd i de behörighetsgivande ämnena får du ett intyg och ett omdöme som du använder för att söka vidare till studier på motsvarande gymnasienivå. 

Det finns tre olika spår du kan gå: 

Antagningsvillkor 

Folkhögskolan vänder sig till vuxna studerande, från 18 år och uppåt. Om du inte har svenska som modersmål förväntas du ha blivit godkänd på nivå C på SFI, eller ha motsvarande kunskaper i svenska (gäller dig som söker Grunden – svenska). När du ansökt blir du kallad till en intervju där vi kartlägger dina förkunskaper.

Du får visst pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning. Däremot kan du inte studera och samtidigt vara i behov av vård eller rehabilitering på skolan.  

Kostnader/avgift 

Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor mm i samband med studiebesök samt kursmaterial 1325 kr per termin.
Kostnad för internat- och externatavgift tillkommer, läs mer här:  

Studiemedel (CSN) 

Kursen berättigar till bidrag/lån från CSN. Du tar själv kontakt med CSN.
Läs mer här!

Kurstid och ansökan

Kurstiden är 1-2 år beroende på förkunskaper och hur snabbt du lär dig. Du ansöker senast den 31 maj.  Antagning görs efter ansökningstidens utgång och därefter fortlöpande.

Sök genom att först välja en inriktning:

Här kan du läsa mer:

Ansök direkt:


Skriv ut

Dela sida

Kontakt

Helene Franzén
Patrik Johansson
Patrik Johansson

Helene som är kursföreståndare på Grunden beskriver kort utbildningen.

Skriv ut

Dela sida

Allmän kurs - behörighetsgivande