Teaterpedagog

Teaterpedagog

Teaterpedagog till Sundsgårdens folkhögskolas teaterutbildningar.

Sundsgården är en av Sveriges största folkhögskolor, med en omfattande vuxenutbildning med 17 linjer inom allmän kurs, särskild kurs, yrkesutbildningar, samt kortkurser och uppdragsutbildningar. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Varje medarbetare delar Sundsgårdens värdegrund om alla människors lika värde och jobbar i enlighet med våra ledstjärnor: inkludera, visa tillit, utmana och respektera.

Sundsgårdens folkhögskola är en mötesplats för unga vuxna. Här kan deltagarna växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för sin passion och för ett ökat samhällsengagemang. För oss är det viktigt att våra deltagare lär känna sig själva och utvecklas i mötet med andra. På våra teaterlinjer vill vi genom uttrycksformen teater bidra till att tydliggöra människors egna berättelser om livet och samhället. Vi jobbar utifrån metoden devising och inspireras mycket av begreppet communitykultur. Utbildningen varvar teori och praktik och vi jobbar med skarpa projekt. Vi tror att teater är en spegling av samhället men också en påverkansfaktor vilket är en viktig aspekt för oss. Det kollektiva förlopp som teater skapar bidrar till en förståelse för varandra, för demokratiska processer och ett socialt hållbart samhälle.

Vi söker dig som har relevant utbildning inom pedagogik och teater och känner till de metoder vi arbetar med. Du kommer undervisa i grundläggande skådespelarträning med fokus på rörelse, fysisk teater, karaktärs- och textanalys. Vi vill gärna att du har erfarenhet inom devising, communitykultur eller liknande, då du tillsammans med de andra ämneslärarna och de studerande på linjen kommer att ha ansvar för att ta fram en föreställning som ska ut på turné. Utöver din yrkeskunskap kräver tjänsten att du är inkännande och serviceminded, både mot kolleger och de studerande. Stor del av tjänsten innefattar föreställningsarbete med framtagningtagning av manus och regi. Som person är du prestigelös, flexibel och lösningsfokuserad. Erfarenhet inom NPF är meriterande.

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsvariation, ålder och kulturell bakgrund. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten. Vi vill att varje medarbetare ska känna stolthet och glädje över sin arbetsplats. Vi uppmuntrar till egna initiativ och erbjuder kompetensutveckling efter behov. Vi vill att du som arbetar här ska känna att du kan påverka din situation och att du är beredd att bidra till hela arbetsplatsens utveckling. Sundsgårdens personal värnar alltid ett professionellt bemötande.


Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@sundsgarden.se Sista ansökningsdag är 27 maj.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.
Anställningsform
Vikariat med en omfattning om 75%, med delat kursföreståndarskap under läsåret 2021/22,
med möjlighet till tillsvidareanställning. Arbete under kvällar och helger förekommer.
Tillträde
9 augusti 2021, eller efter överenskommelse.
För mer information, kontakta:
Anneli Appelskog, rektor, 042-19 38 05 eller anneli.appelskog@sundsgarden.se
Anna Cronberg, studierektor och HR-ansvarig, 042-19 38 59 eller anna.cronberg@sundsgarden.se
Charlotte Skogh, teaterpedagog, 042-19 38 19 eller charlotte.skogh@sundsgarden.se

Skriv ut

Dela sida

Skriv ut

Dela sida