Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

Långa kurser folkhögskola utbildningar likt vuxenutbildning komvux Helsingborg

ALLMÄN KURS – Steg ett

Kursen vänder sig till dig som ska påbörja studier motsvarande gymnasiet, eller som studerat mindre än ett år på gymnasienivå. På kursen arbetar vi mycket med att uppnå behörigheter i de gymnasie- gemensamma ämnena, framförallt svenska, engelska och matematik. Vi studerar också SO-ämnen, naturkunskap och du har möjlighet att göra ett tillval. Efter kursen kan du antingen fortsätta på högre nivåer så att du kan uppnå behörighet för högskola eller yrkeshögskola, eller kan söka en gymnasial yrkesutbildning.

 

Till ansökan

 

Tillval

Du har möjlighet att göra ett tillval inom utbildningen. Tillvalen kan variera från år till år, under 2020/21 erbjuder vi följande tillval:

Hållbarhet: Tema hållbart blir mer och mer aktuellt i samhället både på en lokal och global nivå. Vi tar utgångspunkt i FN:s klimatmål inom Agenda 2030 och får lära oss mer om ett hållbart liv.

Service: Är du nyfiken på olika serviceyrken? Här får du prova på arbete inom olika serviceyrken, både i teori och praktik.

Körkort: Här får du möjlighet att läsa in körkortsteorin på skoltid. Skolan samarbetar med en körskola där körlektioner kan bokas.

IT: Grundläggande programmering för dig som siktar på ett yrke inom dataprogrammering, vi varvar teori med praktik.

 

Kursstart
19 augusti

 

Mer information

Kontakta: Anna Cronberg, 042-19 38 59, anna.cronberg@sundsgarden.se

 

 

Dela/skriv ut