Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

kursbild

SMF

(Studiemotiverande folkhögskolekurs)

Kursen vänder sig till dig som är arbetslös och saknar formell gymnasiekompetens. Du får prova på att studera på folkhögskola under tre månaders tid. Många som börjar på SMF på Sundsgården fortsätter efter dessa tre månader på våra långa kurser där målet är att klara av motsvarande gymnasiekompetens och få grundläggande behörighet för högskolestudier. En del går vidare till jobb eller fortsatta studier på annat håll.

 

Arbetsförmedlingens film om SMFArbetsförmedlingens film om SMF

 

pdf För dig som deltagare

pdf För dig som arbetsförmedlare

 

Syftet är att underlätta och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb. Om du efter avslutad SMF-kurs vill fortsätta på folkhögskola finns det t.ex. Allmän kurs som motsvarar grund- eller gymnasieskolans studienivå. Kursen ska underlätta för dig att påbörja eller återgå till reguljär utbildning. Studiebesök på arbetsmarknaden kan motivera till att studera och du får träna studieteknik med fokus på kärnämnen.

Av deltagare som gått en studiemotiverande kurs har 38 procent studerat vidare inom ett år och 14 procent har fått arbete ett halvår efter avslutad kurs.

 

Deltagarundersökningen som gjordes våren 2013 visar att:

  • 72 procent har motiverats till fortsatta studier.
  • 51 procent har fått ökat självförtroende.
  • 92 procent skulle rekommendera sina vänner att delta i en Studiemotiverande folkhögskolekurs.

Vid intervjuer med deltagare säger de att de känt sig välkomna och blivit behandlade som vuxna. Många som gått kursen tycker att utbildningen kan vara en väg till jobb. Man får nya kontakter och referenser, som kan användas när man söker till en utbildning eller ett jobb. Efter att ha gått kursen är det många deltagare som ser fler möjligheter inför framtiden.

SMF linjens blogg (www.sundsgarden.nu/smf)
bild på kursföreståndare
Kursföreståndare

Sara Thim
042-19 38 08
sara.thim@sundsgarden.se

bild på kursföreståndare
Projektsamordnare

Viveka Jerndorf
042-19 38 43
viveka.jerndorf@sundsgarden.se