Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

Långa kurser folkhögskola utbildningar likt vuxenutbildning komvux Helsingborg

Plugga på Sundsgården

Välkommen till Sundsgårdens folkhögskola - Din folkhögskola i Helsingborg.
Vi erbjuder vuxenstudier med engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Här erbjuder vi behörighetsgivande kurser för vuxna på både grundskolenivå och gymnasienivå (motsvarar komvux), profilkurser som t ex teaterlinjer och högskoleförberedande musiklinje samt yrkesutbildningar mm.


Behörighetsgivande kurs / allmän kurs

För dig som saknar grundskolebehörighet eller gymnasisebehörighet.
Behöver du komplettera dina behörigheter för yrkeshögskola, högskola eller universitet? Då kan du gå en behörighetsgivande kurs hos oss. Dessa kurser kallas för Allmän kurs och vänder sig främst till dig som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till Komvux. Allmän kurs innehåller gymnasiegemensamma ämnen och du kan välja en inriktning du behöver eller är intresserad av.

Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg erbjuder följande inriktningar

Till ansökan


Profilkurser

Våra profilkurser ger dig tid och möjlighet att fokusera på ett intresse och utvecklas inom det. Följande profilkurser kan du läsa hos oss:

Till ansökan


Yrkesutbildningar

Du kan också utbilda dig för ett särskilt yrke. På Sundsgården kan du läsa till Språk- och lärarassistent eller Assistent/Lärarassistent. Efter ett år har du möjlighet att få ett utbildningsbevis.

Till ansökan


Distanskurser och övriga kurser

Vi har även uppdragsutbildningar som SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs), Etablering och Behandlingsassistentutbildning. Dessa söker du genom arbetsförmedlingen.


Intresseanmälan

Du som vill ansöka och senare komplettera med de uppgifter som behövs kan börja med att göra en intresseanmälan till våra kursföreståndare för respektive kurs. Formulär för detta finner du på kursernas sidor. 


Hur är det att läsa på Sundsgården?

Se filmklipp där några av våra studerande berättar!

Studerande berättar ⇒Dela/skriv ut