Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

kursbild

Långa kurser

Modified 2018-12-09 08:53:37 history  

Lediga patser

2018-10-01

Följande kurser har öppet för antagning till VT 2019: Kultur och kommunikation, Mänskliga rättigheter Åk 1, Grunden, Dyslexi och Läs och skriv. Skicka in din ansökan helst före den 15 dec.


Behörighetsgivande / allmän kurs

Behöver du komplettera dina behörigheter för yrkeshögskola, högskola eller universitet? Då kan du gå en behörighetsgivande kurs hos oss. Dessa kurser kallas för Allmän kurs och vänder sig främst till dig som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till Komvux. Allmän kurs innehåller gymnasiegemensamma ämnen och du kan välja en inriktning du behöver eller är intresserad av.

Sundsgårdens folkhögskola erbjuder följande inriktningar

Profilkurser

Våra profilkurser ger dig tid och möjlighet att fokusera på ett intresse och utvecklas inom det. Följande profilkurser kan du läsa hos oss:

Yrkesutbildningar

Du kan också utbilda dig för ett särskilt yrke. På Sundsgården kan du läsa till assistent eller teaterpedagog. Efter ett år har du möjlighet att få ett utbildningsbevis.

Distanskurser och övriga kurser

Vi har även uppdragsutbildningar som SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs), Etablering och Behandlingsassistentutbildning. Dessa söker du genom arbetsförmedlingen.


Till ansökan

Du som vill ansöka och senare komplettera med de uppgifter som behövs kan börja med att göra en intresseanmälan till våra kursföreståndare för respektive kurs. Formulär för detta finner du på kursernas sidor. 

Hur är det att läsa på Sundsgården?

Se filmklipp där några av våra studerande berättar!

Studerande berättar ⇒

 

Dela/skriv ut