Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

kursbild

Internat

Internatet och fritiden är en viktig del av din tid på folkhögskola. På Sundsgårdens folkhögskola bor runt 70 studerande från alla våra olika utbildningar. På internatet erbjuds du en trygg tillvaro på ett eget rum, men även med tillgång till gemensamma utrymmen och möjligheter att finna vänner för livet. Sundsgården ligger i en fantastisk miljö med havet ett stenkast bort och Helsingborg bara några minuter bort med buss.

Praktiskt om boende på internatet

Samtliga våra rum är möblerade med säng/madrass, sängbord, skrivbord, stol, 1-2 garderober och skrivbordslampa. I vissa av rummen finns även en fåtölj. I anslutning till ditt rum finns kök, allrum, tvättstuga och givetvis tillgång till trådlöst bredband. Köken är utrustade med grytor, stekjärn, köksbestick, spis, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffebryggare.

 

All annan utrustning som sängöverkast, täcke, kudde, lakan och badlakan, kökshanddukar, porslin och bestick skall du själv ta med. För att göra ditt boende lite mer personligt kan du ta med egna mattor, prydnadssaker, krukväxter och affischer som kan sättas upp med häftmassa.

Sundsgården erbjuder ett drogfritt boende. Vi vill värna de som av olika anledning inte vill komma i kontakt med alkohol och droger.

pilAlkohol och droger

 

Skolan erbjuder också stöd i boendet för den som behöver det.

pilBoendestöd

 

Här nedan finns ett hyreskontrakt för kommande läsår. Du kan ladda ner det för att ta del av aktuell information dvs ordningsföreskrifter och hyresvillkor om boendet på skolan. När du kommer till skolan i augusti, får du skriva under aktuellt hyreskontrakt. Kontraktet börjar gälla från höstterminens start, vad gäller uppsägningstider. Lämnar du återbud före höstterminens start, behöver du inte betala för någon uppsägningstid.

pilKostnader

pdf Hyreskontrakt

 

Våra internat

UGGLEBO

8 st enkelrum med egen dusch och toalett.

7 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

ugglebo

 

GLUMSLÖV

17 st enkelrum.

Dusch och toalett i korridor.

glumslöv

 

VILLAN

10 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

villan

 

RADHUSEN

18 st enkelrum med dusch och toalett i korridor.

radhusen

bild
Internatföreståndare

Pia Weimark
042-19 38 10, 0720-19 38 10
pia.weimark@sundsgarden.se