Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

kursbild

Munspel - nybörjarkurs

Kursdatum: 15-19 juli 2019

 

Trots att ett munspel är så litet att det ryms i din ficka går det att få ut riktigt mycket musik ur det. Det går snabbt att komma igång att spela, du kan börja med ackord och enkla melodier redan under första lektionen. På en sommarkurs hinner du komma en bra bit på vägen och får kunskap och verktyg du behöver för att fortsätta spela på egen hand.

Under kursen kommer vi att jobba mycket med grunderna: Att få bra kontroll över andningen, olika sätt att spela en ton i taget, att lära oss hitta toner och melodier och att få en så fin klang som möjligt. Vi kommer också att prova några musikstilar där munspel ofta används som blues och folkmusik.

Undervisningen sker huvudsakligen i grupp, vi spelar tillsammans och diskuterar, men fokus ligger på att var och en ska hitta ett eget sätt att spela som passar dem.

 

Kursedare: Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungl. musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Kostnad: 4850 kr för kost och logi. (3850 kr exkl logi)

 

Anmäl dig här!

Till alla våra sommarkurser

 

Dela/skriv ut