Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se

kursbild

Sociala medier - grundkurs

Kursdatum: 8-12 juli 2019

 

Den här veckan ägnar vi oss åt Sociala medier: Facebook, Twitter, Instagram och bloggande. Samt annat smått och gott utifrån egna intressen. Det spelar ingen roll om du kan mycket eller lite, vi utgår ifrån vad du kan och vad du är intresserad av.

Sociala medier är ett begrepp för olika kommunikationskanaler på webbplatser och telefonappar. Vi kommer, utifrån våra egna intressen, att gå igenom och utforska hur vi kan använda oss av Facebook, Twitter och Instagram, de mest populära plattformarna. I Sverige har 70% av alla internetanvändare använt Facebook och hälften gör det dagligen. På Facebook skapar vi en personlig profil, lägger till vänner och utbyter meddelanden. Var fjärde internetanvändare har någon gång använt Twitter. Twitter är en mikroblogg där alla inlägg får ha max 280 tecken. 40% av alla internetanvändare använder Instagram, som är en kanal för bilder. Vi kommer att ta foton under veckan för att få igång våra Instagramprofiler.

Utifrån dina intressen finns det också möjlighet att titta närmre på en rad andra plattformar. Utöver detta kommer vi att skapa varsin egen blogg. En blogg är ett enklare webbpubliceringsverktyg än en traditionell hemsida. Bloggen gör det enkelt att skriva korta eller långa inlägg med bilder, filmer och länkar. Under veckan kommer vi att driva en tillfällig, gemensam blogg. Vid veckans slut har vi profiler på olika plattformar att ta med oss in i vardagen.

Välkommen till en rolig och givande vecka!

 

Kursledare: Elin Wramneby är mångsysslare inom kultursfären, allt från filmmanus, regi och barnansvar på teater till reklam och grafisk design. I arbetet med reklam och film är sociala medier en viktig kommunikationskanal. Utöver det är hon en flitig användare av sociala medier i sitt vardagsliv.

Kostnad: 4850 kr för kost och logi. (3850 kr exkl logi)

 

Anmäl dig här!

Till alla våra sommarkurser

 

Dela/skriv ut