Örbyvägen 10 · 255 92 Helsingborg
042-19 38 00 · info@sundsgarden.se


till Teater Arken
till Svenska kyrkan
till Dunkers kulturhus

Sundsgårdens MR-dagar 7-9 mars

Föreläsningar på temat Mänskliga rättigheter

Alla föreläsningar sker i sal Öresund.

pdf MR-dagar 2017

 

Heldag + lunch kostar 500 kr.
Alla dagar 1 200 kr.

Föranmälan krävs – begränsat antal platser!

 

ANMÄLAN

Till anmälningsformulär

Du kan också anmäla dig via epost till: info@sundsgarden.se senast 3 mars. Ange vilken/vilka dagar du önskar komma.

 


Tisdag 7 mars, kl 10.30-12.00

ALÁN ALI Jämställdhet, inte bara en kvinnofråga

Alán Ali började som bilmekaniker och bytte till socialt arbete efter engagemang i 90-talets antirasistiska rörelse. Har i över 15 år fungerat som verksamhetsledare för olika verksamheter kring socialt arbete och föreläst inom ämnen som sexualitet och samlevnad, rasism och integrationsfrågor samt maskulinitet och jämställdhet.

 


Tisdag 7 mars, kl 13.00-14.30

BIRGITTA WITTING Hemlöshet i Helsingborg

Birgitta Witting är antikvarie på Kulturmagasinet i Helsingborg och är ansvarig för museets årliga samtidsdokumentation. Hon var med om att skapa utställningen Sorry att jag finns som visades 27 sept 2016 – 5 mars i år på Dunkers Kulturhus. Hon följde under ett års tid några av dem som håller fram pappkoppar på stan och dem som tar sin tillflykt till frivilligorganisationer när det blåser snålt. På utställningen kunde besökarna ta del av vardagen för några av dessa människor, man ville visa att det finns många olika berättelser bakom hemlöshet.

 


Onsdag 8 mars, kl 10.30-12.00

ANDERS PERSSON Fyra vågor av terrorism

– från anarkisterna till de religiösa aktivisterna Anders Persson är statsvetare vid Lunds universitet med fokus på politik i Mellanöstern, i synnerhet Israel-Palestinakonflikten. Han är också expertkommentator på SVT, Sveriges radio och TV4 i samma ämnen.

 


Onsdag 8 mars, kl 13.00-14.30

MOMODOU MALCOLM JALLOW Att vara Svart I Sverige: Samma land men olika villkor

Momodou Malcolm Jallow är ledamot i kommunfullmäktige i Malmö, f.d. viceordförande hos European Network Against Racism (ENAR), grundare och ordförande för the Pan African Movement for Justice (Afrosvenskarnas forum för rättvisa). Momodou Jallow är en människorättsexpert med 20 års erfarenhet av att arbeta med påverkansarbete och utbildning i både Europa och Afrika och gav sina experttjänster till både EU: s och FN: s institutioner.

 


Torsdag 9 mars, kl 10.30-12.00

CECILIA NEBEL Den 3:e statsmakten?

Cecilia Nebel, nyhetsjournalist och medieentreprenör, vd Nebel Media. Hon har efter många år som nyhetsjournalist inom dagspressen valt att gå en ny väg och arbetar idag som debatt- och samtalsledare och mediestrateg inom det växande området konstruktiv journalistik. I ett engagerat samtal kommer hon att diskutera medias roll idag, om varför allt fler väljer bort media, om misstro mot journalister och ökad faktaresistens. Vem bestämmer sanningen? Vilket ansvar har medierna?

 


Torsdag 9 mars, kl 13.00-14.30

LOVISA FHAGER HAVDELIN Inte en främling

Lovisa Fhager Havdelin är generalsekreterare och verksamhetschef för Teskedsorden. Stiftelsen Teskedsorden arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan, med projekt riktade till elever och skolpersonal. På Teskedsorden tror man på fantasins kraft och kulturens betydelse för att skapa inlevelse i andras livsvillkor och på så vis ge en ökad förståelse för våra medmänniskor

 


teater arken Facebook